O πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντηση που είχε με το Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον τόνισε πως η ΕΕ δεν μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα μίας μόνο χώρας.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον από την άλλη ζήτησε μια πιο ευέλικτη ΕΕ, αποδίδοντας στον Ολάντ τα εύσημα για το «σύμφωνο ευθύνης» που ανακοίνωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολάντ, που αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την προσωπική του ζωή, δήλωσε ότι οι αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες μέχρι το 2017, που ζητά ο Βρετανός πρωθυπουργός, δεν είναι προτεραιότητα «προς το παρόν».

Σημείωσε ωστόσο ότι η ανάγκη για αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες που απαιτούν και την έγκριση άλλων κρατών-μελών δεν είναι επείγουσες και θα έπρεπε αντ’ αυτών να απαιτείται εστίαση στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι η Βρετανία δικαιούται να διεξάγει δημοψήφισμα για την θέση της στην ΕΕ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βρετανία θα παραμείνει μέλος μιας «πιο επαρκούς ένωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κάμερον από την άλλη υποστήριξε ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο «ανταγωνιστική» και να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότερο τρόπο τις ανησυχίες των πολιτών της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης