Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τα τελευταία 24ωρα το κεντρικό και νότιο τμήμα της Αλβανίας, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου ο οποίος είχε πάει για ψάρεμα σε λίμνη όταν ξαφνικά ξέσπασε η κακοκαιρία. 

Όπως μετέδωσε το Associated Press, καλλιέργειες έχουν καλυφθεί από το νερό της βροχής, ενώ κεντρικοί δρόμοι στην πρωτεύουσα έχουν μετατραπεί σε… ποτάμια. Περίπου 19 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια στα Τίρανα υπό τον φόβο υπερχείλισης του ομώνυμου ποταμού που διασχίζει την πόλη. Την ίδια στιγμή, προβλήματα υπάρχουν στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση κατοικιών, με αρκετές συνοικίες της πρωτεύουσας να παραμένουν βυθισμένες στο σκοτάδι. Ανάμεσα στα κτήρια που πλημμύρισαν βρίσκεται και κεντρικό νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα παρουσιάζονται στον οδικό άξονα που συνδέει τα Τίρανα με το Δυρράχιο, καθώς τμήματά του έχουν καλυφθεί από νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Balkaninsight.com, η αλβανική κυβέρνηση είχε λάβει πρόσφατα χρηματοδότηση από την Ε.Ε. ύψους 16 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης