Συνολικά δώδεκα βουλευτές του κινήματος «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο βρίσκονται από χθες το βράδυ στην στέγη της ιταλικής Βουλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά συνταγματικών αλλαγών που θεωρείται ότι μπορεί να διαστρεβλώσουν το πνεύμα και τις βασικές αρχές του ιταλικού συντάγματος.

Οι δώδεκα βουλευτές πήραν μαζί τους κουβέρτες και τρόφιμα, και δεν έκαναν γνωστό μέχρι πότε προτίθενται να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους. «Πρόκειται για ένα θέαμα πέντε αστέρων» σχολίασε μέσω διαδικτύου ο ιδρυτής και επικεφαλής του κινήματος, ο Μπέπε Γκρίλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαμαρτυρόμενοι βουλευτές διανυκτερεύουν στην ταράτσα του ιταλικού κοινοβουλίουΗ πρόεδρος της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι ζήτησε τον άμεσο τερματισμό της διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι «υπάρχουν δυνατότητες για άσκηση εποικοδομητικής αντιπολίτευσης χωρίς τέτοιου είδους θεαματικές πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν φέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Παράλληλα, ο Μπέπε Γκρίλο, με νέα παρέμβαση στο ιστολόγιό του, τονίζει ότι «ο κώδικας συμπεριφοράς που υπέγραψαν όλοι οι υποψήφιοι των Πέντε Αστέρων πριν από τις εκλογές, απόλυτα οικειοθελώς, αποκλείει τη δυνατότητα σύναψης συμμαχιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Η παρέμβαση του Γκρίλο συνδέεται με τις πληροφορίες που προβάλλονται από τον ιταλικό τύπο, σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον δέκα βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματος «Πέντε Αστέρων» φέρονται διατεθειμένοι να συνεργαστούν με την Κεντροαριστερά σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης Λέτα – με αποκλειστικό στόχο την αλλαγή του ισχύοντος εκλογικού νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης