Μετά τον θάνατο δύο γυναικών και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ ανθρώπων από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στις Προβηγκιανές Άλπεις, υπό νοσηλεία παραμένουν σήμερα τέσσερα άτομα.

Συνολικά, στο επιβατηγό τρένο επέβαιναν 34 άτομα. Και οι οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν χθες σε νοσοκομείο της Νίκαιας, ο ένας μάλιστα σοβαρά τραυματισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η μία γυναίκα που σκοτώθηκε ήταν 49 ετών, Ρωσίδα τουρίστρια, ενώ η άλλη νεκρή ήταν 82 ετών και καταγόταν από χωριό κοντά στον τόπο του δυστυχήματος.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 11.00 (τοπική ώρα, 12.00 ώρα Ελλάδας) σε χιονισμένη περιοχή με δύσκολη πρόσβαση. Βρίσκεται στα μισά του δρομολογίου του μικρού τοπικού τρένου, ενός από τα πιο ιδιαίτερα της Γαλλίας, το οποίο συνδέει τη Νίκαια με το Ντιν λε Μπεν σε περισσότερο από τρεις ώρες, διασχίζοντας την πλαγιά του βουνού. Στο σημείο του δυστυχήματος το τρένο κινούνταν με μειωμένη ταχύτητα και συγκεκριμένα 30 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Διαβάστε επίσης Γυναίκες τα δύο θύματα από τον εκτροχιασμό του τρένου στις γαλλικές Άλπεις, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014, 23:24

Εκτροχιασμός τρένου στις Προβηγκιανές Άλπεις, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014, 13:56

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης