«Παρά το ότι όλοι δηλώνουν πως πρέπει να δημιουργηθούν συμμαχίες και να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις, όπως έγινε ήδη στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία, οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα λιτότητας είναι καταδικασμένες να χάσουν την πλειοψηφία», το σχόλιο του πρωθυπουργού της Ιταλίας για το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών.

Ο Ματέο Ρέντσι χαρακτήρισε «ανομοιογενές» το αποτέλεσμα της κάλπης στην Ισπανία, επισημαίνοντας ότι «η οικονομική συνταγή που επινόησε τα χρόνια αυτά η Ευρώπη δεν βοηθά τους πολίτες, και, παραδόξως, τιμωρεί όποιον την εφαρμόζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να δούμε αν η Ευρώπη θα κατανοήσει ότι μια μυωπική πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας δεν μας οδηγεί πουθενά» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι τους επόμενους μήνες, ο ίδιος θα δώσει μια «μάχη για την κοινωνική, πολιτισμική Ευρώπη, για την Ευρώπη της ανανέωσης και της απασχόλησης και όχι μόνο αυτήν των αριθμών, των παραμέτρων και των περιορισμών».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα «να δημιουργηθεί μια μεγάλη παρέα που θα δώσει τη μάχη υπέρ και όχι κατά της Ευρώπης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης