Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι συναντήθηκε στην Οχρίδα με τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι, με τον οποίο συζήτησε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ και την περιοχή, τη συνεργασία μεταξύ Τιράνων και Σκοπίων, και την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου του DUI, στην οποία αναφέρονται τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο Αλί Αχμέτι ενημέρωσε τον κ. Μπουσάτι σχετικά με τον διάλογο μεταξύ των τεσσάρων πολιτικών κομμάτων της ΠΓΔΜ με τη διαμεσολάβηση της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, καθώς και για τη συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμφωνία της 2ας Ιουνίου αποτελεί μια θετική ενέργεια, διότι δεν αναφέρεται μόνο στα θεμέλια της σταθερότητας, όπως οι διεθνικές σχέσεις, η συμφωνία της Οχρίδας, οι σχέσεις καλής γειτονίας και η Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση, αλλά και διότι προκαθορίζει σημαντικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν το συντομότερο και να ξεπεράσουν τα κομματικά συμφέροντα» δήλωσε ο Αλί Αχμέτι, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ.

Ο Αλί Αχμέτι πρότεινε επίσης την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Σκοπίων και Τιράνων, μέσω της πραγματοποίησης κοινών συνεδριάσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, αλλά και την υλοποίηση των συμφωνιών στον τομέα της εκπαίδευσης, του πολιτισμού κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης