Συνάντηση στο Βερολίνο είχε σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με τον Τυνήσιο Πρόεδρο Μονσέφ Μαρζούκι και συζήτησαν θέματα σχετικά που αφορούν «ζητήματα» της χώρας της βορείου Αφρικής.

Τα πρακτορεία δεν δίνουν επισήμως κάποιες λεπτομέρειες για την ατζέντα της συνάντησης, φέρεται ωστόσο να ασχολήθηκαν με ζητήματα εκδημοκρατισμού της Τυνησίας αφού η Γερμανία στο παρελθόν έχει εκφράσει την διάθεσή της να συμβάλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην διαδικασία αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ, ο Μαρζούκι επρόκειτο να μεταβεί αεροπορικώς στο Μόναχο, όπου πρόκειται να έχει συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.

Η επίσημη επίσκεψη του Μαρζούκι στη Γερμανία γίνεται περίπου δύο χρόνια μετά την πτώση του αυταρχικού καθεστώτος του Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

Σημειώνεται πως η πολιτική κατάσταση στην Τυνησία εξακολουθεί να παραμένει τεταμένη και ως εκ τούτου και να μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ασταθής. Ο Μαρζούκι προειδοποίησε, στην διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό πρόεδρο Γιοάχιμ Γκάουκ, για την απειλή που θέτει ο εξτρεμισμός στη χώρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης