Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη στη διάρκεια επιθέσεων μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών στο νότιο τμήμα της Υεμένης, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν στις επαρχίες Αμπιάν και Λαχ, με τους νεκρούς να θεωρούνται μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα η οποία ευθύνεται για σειρά βομβιστικών επιθέσεων κατά δυτικών στόχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο νότιο τμήμα της φτωχότερης χώρας του Αραβικού Κόλπου μαίνονται για πάνω από έναν χρόνο σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και μαχητών της συγκεκριμένης οργάνωσης, οι οποίοι προσπαθούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην ευρύτερη περιοχή, εκμεταλλευόμενοι το κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε μετά την παραίτηση του πρώην προέδρου της χώρας, Ali Abdullah Saleh. Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται, είναι οι εικόνες καταστροφής στην πόλη-κλειδί Άντεν, όπου σημειώνονται το τελευταίο 48ωρο σφοδροί βομβαρδισμοί από το πυροβολικό και την αεροπορία του στρατού.

Το συγκεκριμένο εμπορικό λιμάνι έχει αποτελέσει αρκετές φορές στο παρελθόν στόχο των μαχητών της Αλ Κάιντα και σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο αποτελεί κρησφύγετο αρκετών μελών της οργάνωσης.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης