Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μονάδα Κρούσης του Ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού νωρίς το πρωί της Πέμπτης εισήλθε στη Μεσόγειο, ενώ τα σκάφη μεταβαίνουν στο λιμάνι της Λεμεσού.

Τα ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι «η παρουσία του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο θα αποτελέσει σταθεροποιητικό παράγοντα για την περιοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«…Έχουμε σκοπό να διαθέσουμε πέντε-έξι πολεμικά πλοία, καθώς και πλοία υποστήριξης μαζί με μερικά υποβρύχια, ανάμεσά τους και πυρηνοκίνητα…» υποστήριξε ο διοικητής του στόλου, ναύαρχος Βικτόρ Τσιρκόφ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Η Μονάδα είχε αναχωρήσει από τον ναύσταθμο του Βλαδιβοστόκ στις 19 Μαρτίου και σε αυτή συγκαταλέγονται το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Παντελέγιεφ», τα αμφίβια σκάφη «Περεσβέτ» και «Ναύαρχος Νεβέλσκοϊ», το τάνκερ «Πεσέκα» και ένα σκάφος συνοδείας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου πλοίαρχος Ρομάν Μαρτόφ.

Ο Μαρτόφ ανακοίνωσε ακόμη ότι αναμένονται να καταφθάσουν το αντιυποβρυχιακο «Σεβρομόρσκ», η φρεγάτα «Γιαροσλάφ Μούντρι», δυο εμπορικά σκάφη τα οποία ανήκουν στο Στόλο της Βαλτικής και το αποβατικό «Αζόφ» του Στόλου της Μαύρης θάλασσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Έρχεται ο (ρωσικός) στόλος, Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης