Ο Νέλσον Μαντέλα (σ.σ: γεννημένος στις 18 Ιουλίου 1918) γίνεται σήμερα 95 ετών στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ενώ εορτασμοί προς τιμήν του έχουν οργανωθεί σε όλη την χώρα.

Οι Αρχές προτρέπουν τους πολίτες να ανταποδώσουν τα 67 χρόνια προσφοράς του Μαντέλα στην χώρα με 67 λεπτά φιλανθρωπικής δράσης. Κι όλα αυτά ενώ ο Μαντέλα παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση από τις 8 Ιουνίου όπου βρίσκεται νοσηλευόμενος με λοίμωξη του αναπνευστικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κόρη του Ζίντζι δήλωσε χθες ότι η υγεία του έχει σημειώσει «δραματική πρόοδο». «Αν συνεχίσει έτσι, δεν αποκλείεται να επιστρέψει στο σπίτι μία από τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η ίδια στο Sky TV.

Σήμερα επίσης είναι και η Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα, μία ημέρα που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ σαν αναγνώριση της συνεισφοράς του στην ειρήνη και την συμφιλίωση.

«Ο Μαντίμπα παραμένει στο νοσοκομείο στην Πρετόρια, αλλά οι γιατροί του επιβεβαίωσαν ότι η υγεία του βελτιώνεται σταθερά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος, Τζέικομπ Ζούμα χρησιμοποιώντας το όνομα με το οποίο ο Μαντέλα είναι γνωστός στη φυλή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις ευχές του για τα γενέθλια του Μαντέλα απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Εκ μέρους της οικογένειάς μας και του λαού των ΗΠΑ, η Μισέλ κι εγώ στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας και τις προσευχές μας στον Νέλσον Μαντέλα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. «Η οικογένειά μας συγκινήθηκε πολύ από την επίσκεψή μας στο πρώην κελί του Μαντίμπα στο νησί Ρόμπεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Νότια Αφρική», είπε ο Ομπάμα.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης