Πώς μπορεί να λένε τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ στα Αγγλικά; Boobs massage, μασάζ στήθους. Τουλάχιστον αυτό έβγαζε το μεταφραστικό τμήμα της Google, που υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τη Γαλλίδα πολιτικό και να διορθώσει μια γκάφα που έκανε τη Γαλλία να γελάσει με την καρδιά της.

Στις 15 Οκτωβρίου, σέρφερ στο Διαδίκτυο παρατήρησαν ότι, κάθε φορά που ζητούσαν να μεταφραστεί από τα Αγγλικά στα Γαλλικά η φράση «boobs massage» έβγαινε το Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Στη Γαλλία, η γκάφα της Google έκανε πολύ κόσμο να γελάσει και η πολιτικός, πρώην σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ και μητέρα των παιδιών του, έγινε αντικείμενο ειρωνικών σχολίων και σκωπτικών ερμηνειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται είναι πώς μπόρεσε η Google να κάνει μια τόσο τεράστια γκάφα, καθώς το σύστημα Translate είναι αυτόματο και βασίζεται σε μια βάση δεδομένων όπου δεν μπορεί να παρεισφρήσει ανθρώπινο χέρι ή να γίνει παρέμβαση από οποιονδήποτε. Το… μυστήριο δεν έχει λυθεί και φυσικά η Google αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις και να το διορθώσει άμεσα. Οι εντυπώσεις και τα δυσάρεστα αστεία όμως για τη Σεγκολέν έμειναν…

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης