Το να βρεθείς ως επιβάτης αεροπλάνου σε λάθος πόλη είναι κάτι που -τέλος πάντων- μπορεί να συμβεί. Το να βρεθείς σε άλλη χώρα είναι κάπως …χοντρό. Το να βρεθείς όμως και σε …άλλη ήπειρο, ε τότε αυτό μάλλον είναι εκτός κάθε ορίου!

Αυτό ακριβώς συνέβη στον Triet Vo και στη σύζυγό του Sandy Valdivieso οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε αεροσκάφος της Turkish Airlines από το αεροδρόμιο του Los Angeles με σκοπό να ταξιδέψουν στo Dakar, πρωτεύουσα της Σενεγάλης, η οποία ως γνωστόν, (εδώ και …χρόνια), βρίσκεται στη δυτική Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντί όμως να επιβιβαστούν στο σωστό αεροσκάφος, λόγω προβλήματος στο barcode της κάρτας επιβίβασης, οδηγήθηκαν σε αεροσκάφος που πήγαινε στην Ντάκα του Μπαγκλαντές, ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, 7.000 μίλια μακρυά από τον προορισμό τους !

Το λάθος αυτό άργησε πολύ να γίνει αντιληπτό από τους ίδιους, καθώς ακόμη και όταν άκουσαν από την αεροσυνοδό την λέξη Ντάκα, υπέθεσαν πως επρόκειτο για τη λέξη Ντακάρ με τουρκική προφορά!

Το ζευγάρι άρχισε να υποψιάζεται πως «κάτι σαν να μην πηγαίνει και τόσο καλά», όταν, μετά από ένα σύντομο υπνάκο που έριξε, άρχισε να συνειδητοποιεί, πως το αεροσκάφος δεν ήταν γεμάτο με αφρικανικές φυσιογνωμίες αλλά με ασιατικές, κάτι που μάλλον -και με το δίκιο τους-, δεν τους φάνηκε και τόσο φυσιολογικό…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την αποκάλυψη του λάθους, η αεροπορική εταιρεία προσφέρθηκε να τους στείλει στον …κανονικό προορισμό τους, κάτι που σήμαινε, όχι απλώς έξι ώρες επιπλέον πτήσης αλλά και δύο εικοσιτετράωρα για να παραλάβουν και τις αποσκευές τους!

Δεν γνωρίζουμε πώς τελικά πέρασαν στο… διηπειρωτικό αυτό ταξίδι τους ο Triet και η Sandy, το μόνο σίγουρο όμως είναι πως θα τους μείνει κυριολεκτικά αξέχαστο…

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης