O ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ενέκρινε την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας να επιβάλει κυρώσεις σε πέντε ρωσικές τράπεζες, που έχουν υποκαταστήματα ή τράπεζες στην Ουκρανία. Το σχετικό διάταγμα του ουκρανού προέδρου δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας.

Οι κυρώσεις, σύμφωνα με το διάταγμα, επιβάλλονται για ένα χρόνο και απαγορεύουν στις ρωσικές τράπεζες, που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, την εξαγωγή κεφαλαίων από την Ουκρανία «προς όφελος προσώπων που σχετίζονται με αυτές».
Οι κυρώσεις αφορούν τις τράπεζες Sberbank, VTB, BM Bank (θυγατρική της VTB), Prominvestbank (θυγατρική της VEB {Τράπεζα Εξωτερικού Εμπορίου}) και VS Bank ( θυγατρική της Sberbank).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν, δεν επιτρέπουν στις κρατικές επιχειρήσεις και οργανισμούς μέτοχος των οποίων είναι το κράτος, να διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες που είναι «θυγατρικές» των ρώσων τραπεζών.

Εκτός των άλλων ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στην Ε.Ε και τις ΗΠΑ όπως και σε άλλες χώρες να υποστηρίξουν τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις ρωσικές τράπεζες.

Η Μόσχα κατέστησε σαφές ότι εφόσον παραστεί ανάγκη θα δώσει την δική της απάντηση, ενώ επεσήμανε ότι η Ουκρανία έχει πάψει να είναι ελκυστική για τους διεθνείς επενδυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης