Πολιτικό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της Τεχεράνης, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 48 άτομα -επιβάτες και πλήρωμα- βρίσκονταν εντός του αεροπλάνου την ώρα της συντριβής. Αξιωματούχος στο Ιράν φέρεται να δήλωσε ότι ο μέχρι τώρα απολογισμός του αεροπορικού δυστυχήματος ανέρχεται σε 39 νεκρούς και 9 τραυματίες.

Ωστόσο προς το παρόν επικρατεί σύγχυση σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων. Ο επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Τεχεράνης έκανε λόγο για 45 νεκρούς και 3 διασωθέντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο. Τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι οι τραυματίες είναι 7 έως 9 και οι νεκροί 39 έως 40, ενώ η κρατική τηλεόραση αναφέρει 38 νεκρούς και 10 τραυματίες. 

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τζετ τύπου Iran-140 της εταιρείας Sepahan Air, που είχε προορισμό το Tαμπάς του ανατολικού Ιράν, κατέπεσε δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του 5 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, περίπου στις 8.15 ώρα Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες εκτιμούν ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους προτού ολοκληρωθεί η απογείωση.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, στο αεροπλάνο επέβαιναν έξι ανήλικα παιδιά, εκ των οποίων τα τρία ήταν κάτω των δύο ετών.

Τα στοιχεία της πτήσης:

-Στο αεροσκάφος επέβαιναν 48 συνολικά άτομα, εκ των οποίων 34 ενήλικες επιβάτες, 3 βρέφη κάτω των 2 ετών, 3 παιδιά κάτω των 12 ετών και 8 μέλη πληρώματος

-Αριθμός πτήσης: 5915

-Αναχώρηση από: Τεχεράνη

-Προορισμός: Tαμπάς

-Tύπος αεροσκάφους: Ιran-140 (ιρανική έκδοση του Antonov-140)

Φωτό αρχείου: Αεροσκάφος τύπου Iran-140

Στο Ιράν συχνά σημειώνονται αεροπορικά δυστυχήματα, λόγω της παλαιότητας και της κακής συντήρησης των αεροσκαφών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον στόλο της Iran Air ανήκουν αεροσκάφη που αγοράστηκαν πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

 
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης