Το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας απέρριψε ένσταση την οποία είχε υποβάλει ο προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, ενάντια στο αμφισβητούμενο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Απριλίου του 2013.

Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των εκλογών ως «απαράδεκτη».
Σε μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο κ. Καπρίλες έκανε λόγο για «έλλειψη δικαιοσύνης» στη λατινοαμερικανική χώρα. Ο Νίκολας Μαδούρο, επιλογή του θανόντος προέδρου της χώρας, Ούγκο Τσάβες για τη διαδοχή του, κέρδισε τις εκλογές με λιγότερο από 1,5% διαφορά σε σχέση με τον κ. Καπρίλες, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 200.000 ψήφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπολίτευση έχει καταγγείλει εκτεταμένες παρατυπίες στην ψηφοφορία, οι οποίες, κατά την ίδια, επηρέασαν το αποτέλεσμα υπέρ του κ. Μαδούρο. Τον Ιούνιο, η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της Βενεζουέλας είχε επικυρώσει τη νίκη του κ. Μαδούρο, ωστόσο ο κ. Καπρίλες είχε καταγγείλει την ετυμηγορία της ως «φάρσα».

Στην δικαστική ετυμηγορία, η δικαστής Γκλάντις Γκουτιέρες σημείωσε ότι η αντιπολίτευση δεν παρείχε «αρκετές αποδείξεις» ώστε να τεκμηριώσει τις καταγγελίες της. Την ένσταση 10 σημείων είχαν συνυπογράψει με τον Καπρίλες ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης και πολλοί πολίτες. Οι εκλογές του Απριλίου είχαν προκηρυχθεί όταν έφυγε από τη ζωή ο Ούγκο Τσάβες, στις 5 Μαρτίου, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης