Διέψευσε το γραφείο του πρωθυπουργού της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης Βιέκοσλαβ Μπεβάντα τα δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνησή του να συναινεί στη λήψη μέτρων λιτότητας, τα οποία φέρεται να έχει ζητήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ως όρο στο πλαίσιο της ήδη συναφθείσας συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών.

Συγκεκριμένα, το γραφείο του προέδρου του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας διέψευσε τα δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης για την ύπαρξη μίας μυστικής επιστολής προθέσεων από την πλευρά του διεθνούς οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το δημοσιονομικό συμβούλιο της Βοσνίας και η αποστολή του ΔΝΤ είχαν μελετήσει το ενδεχόμενο μίας συμπληρωματικής επιστολής προθέσεων, στόχος της οποίας ήταν η βελτίωση του συντονισμού της δημοσιονομικής πολιτικής και της οικονομικής βιωσιμότητας και της προόδου των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό είχε συμφωνηθεί πως ως τις 4 Δεκεμβρίου του 2012 θα έπρεπε να είχε υιοθετηθεί ο προϋπολογισμός τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των δύο οντοτήτων που συγκροτούν τη Βοσνία προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσει η αποστολή του ΔΝΤ να εξετάσει την εκτέλεση της συμφωνίας. Κατόπιν τούτου, στις 6 Δεκεμβρίου, οι βοσνιακές αρχές προώθησαν η συμπληρωματική επιστολή προθέσεων στον εκτελεστικό διευθυντή του ΔΝΤ και η πρώτη αποτίμηση της συμφωνίας ήταν θετική, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το 2012, το ΔΝΤ άναψε το «πράσινο φως» για μία συμφωνία με τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, για διετή περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης