Χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες εισήλθαν σήμερα στο τουρκικό έδαφος από το συνοριακό πέρασμα του Ακτσάκαλε, διωγμένοι από τις συγκρούσεις ανάμεσα στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους και τους κούρδους μαχητές για τον έλεγχο της πόλης Τελ Αμπιάντ, καθώς η Τουρκία άνοιξε και πάλι σήμερα, έπειτα από μέρες, τα σύνορά της.

Αφού οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν χθες μάνικες νερού και έριξαν προειδοποιητικά πυρά για να απωθήσουν τους σύρους πρόσφυγες, χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη χθεσινή νύκτα ανάμεσα στον συρμάτινο φράκτη της μεθορίου και τα πυρά των συγκρούσεων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου άρχισαν οι εκκλήσεις για νερό. Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων άρχισαν να πετούν μπουκάλια νερό επάνω από τα συρματοπλέγματα προς το πλήθος των προσφύγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το άνοιγμα του συνοριακού περάσματος, η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι πρόσφυγες που επρόκειτο να εισέλθουν στο τουρκικό έδαφος είναι 3.000, ωστόσο δημοσιογράφοι που βρίσκονται επί τόπου ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης