Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε σήμερα πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν διαπραγματεύεται με την Ισπανία προκειμένου να παραχωρηθεί στην Μαδρίτη επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ της.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά τις φήμες σχετικά με την παράταση κατά ένα ή κατά δύο έτη της προσπάθειας για την επίτευξη του στόχου που θα μπορούσε η Επιτροπή και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη να παραχωρήσουν στην Ισπανία, πρέπει να πω ότι δεν βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ισπανική κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε, όπως και τα κράτη-μέλη, σε επαφή με τις ισπανικές αρχές προκειμένου οι εκτιμήσεις μας να γίνουν πιο ακριβείς και βάσιμες, και να λάβουμε στοιχεία από αυτές».
«Αλλά προς το παρόν επαληθεύουμε όλα αυτά τα στοιχεία, και μόνο στη βάση αυτών των στοιχείων η Επιτροπή θα λάβει μια απόφαση για το εάν και κατά πόσον θέλουμε να δώσουμε αυτή την παράταση… και την διάρκειά της» πρόσθεσε ο κ. Μπαγί.

Οι διευκρινήσεις αυτές έγιναν από τον κ. Μπαγί μετά από ερώτηση σχετικά με ένα δημοσίευμα του Reuters, το οποίο και αναφέρει πως η κυβέρνηση της Ισπανίας διαπραγματεύεται με την Επιτροπή το να της δώσει περισσότερο χρόνο για να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ της, κάτι το πρέπει να κάνει έως το 2014.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κοντός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης