Η συνεχής προσπάθεια της ΚΟΡΡΕΣ προς την επιχειρηματική αριστεία επισφραγίζεται με την πιστοποίηση EFQM/ Committed to Excellence. Ένα ακόμα βήμα που αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας στην ποιότητα σε κάθε άξονα δράσης και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της, μέσα από την ανάπτυξη των κατάλληλων επιχειρηματικών δομών και πρακτικών.

Η διαδρομή της ΚΟΡΡΕΣ υπήρξε από την αφετηρία της συνδεδεμένη με την υπεύθυνη επιχειρηματική στάση- συνισταμένη των αρχών της που παραμένουν ίδιες από το 1996, της υπόσχεσης ποιότητας/αποτελεσματικότητας προσιτών φυσικών προϊόντων, της συνεπούς προσπάθειας εξέλιξης. Η πράσινη επιχειρηματικότητα, η υιοθέτηση αυστηρών προδιαγραφών ασφάλειας και ποιότητας, η αειφόρος ανάπτυξη, η έμφαση στην ελληνική φύση αποτελούν βασικές παραμέτρους της φιλοσοφίας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έμπρακτα παραδείγματα είναι η δημιουργία μίας σύγχρονης παραγωγικής μονάδας που περιλαμβάνει και την πρότυπη, περιβαλλοντικά φιλική Μονάδα Εκχυλίσεως βιολογικών βοτάνων και τη Μονάδα Υπερκάθαρου Νερού με τεχνολογία αιχμής (το νερό είναι το βασικότερο συστατικό στα καλλυντικά προϊόντα), η υιοθέτηση των υψηλότερων GMP (Good Manufacturing Practices), σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Αμερικανική Φαρμακοποιία, η σταθερή επένδυση σε Έρευνα και Ανάπτυξη καινοτόμων φυσικών προϊόντων, το δίκτυο ηθικών συνεργασιών στις βιολογικές καλλιέργειες, η αποφυγή χρήσης ορισμένων χημικών ουσιών επιβλαβών για το περιβάλλον, τα 100% ανακυκλώσιμα υλικά, η ελαχιστοποίηση των αερομεταφορών.

Η πιστοποίηση EFQM/ Committed to Excellence προστίθεται στη σειρά προτύπων ποιότητας και περιβαλλοντικά φιλικής λειτουργίας, των οποίων τις αρχές υιοθετεί η ΚΟΡΡΕΣ, τροφοδοτώντας την αναπτυξιακή της πορεία και ενισχύοντας το ανταγωνιστικό της προφίλ:

-Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας [ISO 9001:2008]
-Ορθές Πρακτικές Παρασκευής Καλλυντικών (GMPs) [ISO 22716:2007]
-Παραγωγή Φυσικών και Βιολογικών Καλλυντικών [ECOCERT]
-Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης [ISO 14001:2004].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Βιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ, σημείωσε σχετικά: «Διανύουμε την περίοδο ωρίμανσης της ΚΟΡΡΕΣ, αναπτύσσουμε τις δομές που απαιτούνται ώστε η εταιρεία να αποκτήσει τα απαιτούμενα μεγέθη, για να “συντηρήσει” και αναπτύξει ένα brand που ήδη από τα πρώτα χρόνια της πορείας είχε διεθνές προφίλ. Στόχος είναι να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε πρωτοποριακά προϊόντα, αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας, τεχνολογίας αιχμής και ευεργετικών φυσικών συστατικών, που θα αποτελούν μία μοναδική πρόταση προστιθέμενης αξίας και ένα βήμα εξέλιξης για τη βιομηχανία των φυσικών καλλυντικών. Προς την κατεύθυνση δημιουργίας μίας πολυεθνικής εταιρείας που λειτουργεί υπεύθυνα, βάσει μίας συστηματικής, οργανωμένης προσέγγισης, είναι σημαντικό να συμμετέχουμε σε προγράμματα με αποδεδειγμένη αξία, όπως το μοντέλο EFQM».

Ευρωπαϊκό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM

Η ΕΕΔΕ, ο Εθνικός εταίρος του EFQM σε Ελλάδα και Κύπρο, προωθεί το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM, το οποίο αναπτύσσεται γύρω από συγκεκριμένες θεμελιώδεις αρχές επιχειρηματικής απόδοσης, ορίζοντας τα άριστα επιχειρηματικά αποτελέσματα σε σχέση με την Απόδοση του οργανισμού, τους Πελάτες, το Ανθρώπινο Δυναμικό και την Κοινωνία ως συνάρτηση της καθοδήγησης της Ηγεσίας και της διαμόρφωσης σαφούς Εταιρικής Πολιτικής και Στρατηγικής, της αποτελεσματικής Διαχείρισης των Ανθρώπων, των Πόρων, των Συνεργασιών και των Διαδικασιών. Το μοντέλο βασίζεται στη μεθοδολογία RADAR (Required Results/ Approaches/ Deployment/ Assess & Refine), που θέτει το πλαίσιο για προσέγγιση 360ο, όσον αφορά στη διαμόρφωση εταιρικών πολιτικών και διαδικασιών που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένους στόχους.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης