Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε την Παρασκευή πως η υποστήριξη που τυγχάνει το σχέδιο διπλασιασμού των πόρων του δεν επαρκεί για να εγκριθεί το σχέδιο.

Με τους δύο μεγαλύτερους μετόχους του Ταμείου, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, να μην έχουν δώσει ακόμη επίσημη έγκριση, η γενική διευθύντρια και το διοικητικό συμβούλιο προειδοποίησαν ότι ο στόχος που τέθηκε έως τον Οκτώβριο του 2012 απομακρύνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απευθύνω έκκληση στις χώρες που απομένουν να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες για την εφαρμογή αυτής της σημαντικής συμφωνίας εντός χρονοδιαγράμματος», δήλωσε η Christine Lagarde.

Από την πλευρά του το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού ανέφερε πως επτά μόλις μήνες πριν λήξει το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα, απαιτείται ουσιαστική προσπάθεια για να συντελεστούν οι απαραίτητες αλλαγές στη διακυβέρνηση και το επίπεδο πόρων πριν ετήσιο συνέδριο ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας. Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 12-14 Οκτωβρίου στο Τόκιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος των αναδυόμενων αγορών στο Ταμείο, καθώς και η αύξηση των οικονομικών του πόρων, είχαν αποφασιστεί από τις χώρες της G20 το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης