Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς την επόμενη Παρασκευή εκπνέει η παράταση της προθεσμίας και νέα, με βάση τις μέχρι πρότινος τουλάχιστον δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου, δεν αναμένεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι χθες, με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, είχαν υποβληθεί 5.128.634 δηλώσεις, αριθμός που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικός από την πολιτική ηγεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ο αριθμός των περίπου 900.000 δηλώσεων που απομένουν για να καταχωρηθούν στο σύστημα Taxis και να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία δεν είναι αμελητέος, αφού τις επόμενες επτά ημέρες θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά 128.572 δηλώσεις, αριθμός όχι φυσικά ανέφικτος, αλλά ούτε και εύκολα επιτεύξιμος.

Σε κάθε περίπτωση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται αποφασισμένη να μη δώσει και δεύτερη παράταση, καθώς επείγεται να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, ώστε αμέσως να ξεκινήσει το «θρίλερ» του ΕΝΦΙΑ 2016, με στόχο να καταστεί τελικά δυνατό οι ιδιοκτήτες να έχουν περισσότερες από τέσσερις δόσεις για να εξοφλήσουν τον φόρο.

Επισημαίνεται ότι η πληρωμή του φόρου από όσους λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό μπορεί να γίνει σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, στο τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης