Διακόπτεται από σήμερα η λειτουργία της ιστορικής βιομηχανίας παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων «Αγνογάλ», που βρέθηκε αντιμέτωπη με «βρόχο» τεραστίων οφειλών προς το Δημόσιο, λόγω λάθους λογιστή.

Το εργοστάσιο γαλακτοκομικών προϊόντων «Αγνογάλ», που βρίσκεται στο 2ο χλμ. της Λεωφ. Ρόδου Καλλιθέας, έχει ήδη κατασχεθεί κατά το ήμισυ από τη ΔΟΥ Ρόδου και αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία πλειστηριασμού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας, μέλη γνωστής οικογένειας του νησιού, πρόκειται να υποβάλουν άμεσα αίτηση για να κηρυχθεί η «Αγνογάλ» σε κατάσταση πτώχευσης, καθώς αδυνατούν να αντιμετωπίσουν πλέον τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί, όταν έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε τους υποβλήθηκαν πρόστιμα, επειδή λογιστής του δικαιοπαρόχου τους, που απεβίωσε, τηρούσε λάθος κατηγορία βιβλίων, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτεθειμένοι ύστερα από έλεγχο των φορολογικών αρχών.

Η πορεία του ονόματος «Αγνογάλ» ξεκίνησε περίπου το 1928, στην Κολονιάλε, όταν ο ιδρυτής της τότε εταιρείας, ο Πεμπέ Χασάν στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, έδωσε με οκτώ λίτρα γάλα το εναρκτήριο λάκτισμα της δραστηριότητάς της στον χώρο των γαλακτοκομικών.

Όλα αυτά τα χρόνια προσέφεραν στην εταιρεία σημαντικές εμπειρίες και ανεκτίμητη πείρα στον τομέα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:www.dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης