Το μισό περίπου προσωπικό της από αυτό που απασχολεί στη Βρετανία εξετάζει να μετακινήσει αλλού στην Ευρώπη η Deutsche Bank, εν όψει του Brexit, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται η τράπεζα προβλέπει τη μετακίνηση 4.000 θέσεων εργασίας στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή τους σχεδίου, ήτοι της μετακίνησης του προσωπικού, θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, το νωρίτερο, μόλις η τράπεζα λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και δρομολογήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Πάντως, δεν πρόκειται για το τελικό σχέδιο, σύμφωνα με τις πηγές, καθώς οι αριθμοί θα μπορούσαν να αλλάξουν, ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι τράπεζες, πράγματι, εκφράζουν έντονες ανησυχίες σχετικά με την εξέλιξη των συνομιλιών και το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Βρετανίας από την ενιαία αγορά της Ε.Ε., με τη Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο να κατέχουν τη “μερίδα του λέοντος” στην προσέλκυση θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης