Σε ήπιους τόνους διενεργούνται οι συναλλαγές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους βασικούς δείκτες να μαζεύουν τα κέρδη τους.
Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,14% στις 26.289,82 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,11% στις 2.840,80 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,06% στις 7.419,66 μονάδες.

Αν και η έναρξη της συνεδρίασης βρήκε την Wall Street σε επίπεδα – ρεκόρ, οι δείκτες δεν άργησαν να κατεβάσουν ταχύτητα, με τον Dow Jones πάντως να διατηρεί ισχυρότερο momentum, αφού στα πρώτα λεπτά διαπραγμάτευσής του, κατάφερε να εξασφαλίσει κέρδη άνω των 100 μονάδων, βρίσκοντας στήριξη σε μια σειρά από blue-chips.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσαν σήμερα κάποιες μεγάλες εταιρείες, δημιουργούν κάποια στηρίγματα για την αγορά που εντούτοις δέχεται πιέσεις.

Αρχικά, ο Dow Jones έλαβε σημαντική ώθηση από τις μετοχές της 3M, αλλά και της Caterpillar, η οποία πλέον έχει εισέλθει σε αρνητικό έδαφος, χάνοντας κοντά στο 2%, παρά τα ενθαρρυντικά μεγέθη που ανακοίνωσε η εταιρεία. Από την άλλη, η μετοχή της 3M κερδίζει άνω του 1%, έπειτα από τα επίσης θετικά αποτελέσματα τριμήνου.

Μένοντας στο επιχειρηματικό “μέτωπο”, πτωτικά κινείται η μετοχή της Celgene, μετά τις ζημίες που εμφάνισε η εταιρεία, ενώ η μετοχή τη American Airlines σημειώνει “βουτιά” κοντά στο 4%, παρά τα αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απώλειες περί του 1% γνωρίζει, εν τω μεταξύ, η μετοχή της Apple, καθώς η Morgan Stanley υποβάθμισε την τιμή-στόχο στα 200 δολάρια από τα 205 δολάρια.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 17.000 αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, φθάνοντας στις 233.000, την τελευταία εβδομάδα, χαμηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς και μετά την πτώση στα χαμηλά 45 ετών που είχαν δείξει τα προηγούμενα στοιχεία.

Παράλληλα, μειωμένες κατά 9,3% ήταν τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 625.000.

Οι επενδυτές κάνουν focus, μεταξύ άλλων, και στις τελευταίες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ που διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα, με τον Mario Draghi να εκφράζει τον προβληματισμό του για την πρόσφατη αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές συναλλάγματος. Ακόμη, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις μηνιαίες αγορές ύψους 30 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου ή και αργότερα εάν χρειαστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης