Κάποτε θα έσκαγε η φούσκα. Του Παναθηναϊκού η φούσκα. Του Παναθηναϊκού το παραμύθι. Ότι η αγωνιστική του αποτυχία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα οφείλεται μόνον στο περιβάλλον διαφθοράς και νοσηρότητας που κολυμπάει το ποδόσφαιρο. Βεβαίως, μόνον άγια και καθαρά δεν είναι τα πράγματα. Δεν ήταν πάντα!

Γιατί, όμως, να φταίει ο Αλαφούζος και να κατηγορείται ότι ξευτίλισε τον Παναθηναϊκό. Επειδή έφυγε ο Μπεργκ. Επειδή είναι απλήρωτοι οι παίκτες. Επειδή η ομάδα θα εμφανιστεί κουτσή την προσεχή σεζόν. Με τη σιγουριά ότι θα φάει ξύλο στην Ευρώπη και εντός συνόρων δεν θα έχει μούτρα να διεκδικήσει τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ευθύνη του Αλαφούζου είναι μία. Επειδή συνεχίζει να παραμένει το αφεντικό. Όφειλε να παραιτηθεί. Θα ήταν μια παραίτηση μεγαλείο! Και μία κατάθεση αλήθειας.

Να μην ξεχνιόμαστε. Ο Αλαφούζος μπλέχτηκε με τον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του 2012, για να ηγηθεί της… λαϊκής βάσης. Να ενεργοποιήσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Επειδή η ομάδα δεν είχε ανάγκη από κανέναν πλούσιο, βιομήχανο, εφοπλιστή.

Η εμπλοκή, λοιπόν, Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό δεν έγινε στο στυλ Μαρινάκη, Σαββίδη σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, αντίστοιχα. Και, τελικά, αντί να γίνει αφεντικό στην ΠΑΕ, στην ανώνυμη εταιρεία Παναθηναϊκός ο λαός, η εξέδρα, το μαγαζί περιήλθε στο 91% στον Αλαφούζο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πράγματι, ο καναλάρχης άρχισε να βάζει λεφτά από την τσέπη του. Μόνον που δεν τα έβαζε στον Παναθηναϊκό, στην… ιδέα του Παναθηναϊκού, αλλά σε μία δικών του συμφερόντων ανώνυμη εταιρεία.

Μία ομάδα φανατικών έκανε τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της ΠΑΕ. Επειδή ο Αλαφούζος, το αφεντικό, δεν πληρώνει. Επειδή χρωστάει. Επειδή δεν ξοδεύει λεφτά να πάρει παικταράδες. Αυτή είναι η δουλειά του μεγαλομετόχου; Όχι, βέβαια. Ο μεγαλομέτοχος είναι επιχειρηματίας. Δεν επενδύει χωρίς τη σιγουριά να κερδίσει.

Ο Αλαφούζος τι είναι; Μέχρι σήμερα έπαιξε διάφορους ρόλους. Του προσωπικού αντιπάλου του Μαρινάκη. Του σημαιοφόρου της εξυγίανσης. Του συμμάχου του Ιβάν Σαββίδη. Του κατήγορου του Ιβάν Σαββίδη. Του προέδρου της ΠΑΕ. Του κρυφοπροέδρου. Του χορηγού της ΠΑΕ, η οποία δεν είναι… ΠΑΕ, αλλά φιλανθρωπικό ίδρυμα που χρειάζεται οικονομική αιμοδοσία.

Η αλήθεια – σοκ για την παραίτηση Λυμπερόπουλου, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης