Πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ έδειξε ότι το 80% των φοιτητών δήλωσε πως οι γονείς τους, κατά το μεγάλωμά τους, ενδιαφέρονταν περισσότερο να τους δείξουν πώς να είναι ευτυχισμένοι ή επιτυχημένοι, παρά πώς να νοιάζονται για τους άλλους.

Η επιστημονική ομάδα ψυχολόγων του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Richard Weissbourd, συνιστά στους γονείς να δώσουν περισσότερη έμφαση στο πώς θα γίνουν τα παιδιά καλοί, ευγενικοί και συμπονετικοί άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον σκοπό αυτό, ο Weissbourd δημιούργησε το πρόγραμμα «Making Caring Common». Μέσω αυτού συνοψίζει μερικές συστάσεις προς τους γονείς, αναφορικά με το πώς μπορούν να αναθρέψουν τα παιδιά τους έτσι ώστε να γίνουν υπεύθυνοι ενήλικες που θα σέβονται και θα φροντίζουν τους άλλους. Όπως ο ίδιος λέει, «αν θέλουμε τα παιδιά μας να είναι ηθικά, θα πρέπει να τα μεγαλώσουμε ως τέτοια» και προτείνει τους παρακάτω τρόπους:

Κάντε προτεραιότητα το ενδιαφέρον για τους άλλους
Γιατί: Οι γονείς τείνουν να δίνουν προτεραιότητα στην ευτυχία και τα κατορθώματα των παιδιών τους, έναντι του ενδιαφέροντος για τους άλλους ανθρώπους. Όμως τα παιδιά πρέπει να μάθουν να ισορροπούν τις ανάγκες τους με τις ανάγκες τρίτων, είτε αυτό σημαίνει να τους δώσουν την μπάλα στο παιχνίδι είτε να υποστηρίξουν έναν φίλο τους που έχει πέσει θύμα bullying.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης