Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν πόσο σημαντικό είναι να πιστεύει το παιδί στην ύπαρξη του Αϊ Βασίλη, στον παχουλό γεράκο με την άσπρη γενειάδα και την κόκκινη στολή, που κουβαλάει έναν τεράστιο σάκο με δώρα για όλα τα παιδάκια και έρχεται με το έλκηθρό του, που το σέρνουν τάρανδοι και είναι πασπαλισμένο με νεραϊδόσκονη.

Έχει τεράστια σημασία για τα παιδιά να αισθάνονται ότι υπάρχει κάτι πιο πάνω από τον εαυτό τους, μια κοινότητα, ένα σύμπαν, μια πανταχού παρούσα παρουσία. Σε όποια θρησκεία κι αν ανήκετε, ο μύθος του Αϊ Βασίλη δίνει στα παιδιά έναν λόγο παραπάνω να κοιτούν στον ουρανό και να νιώθουν ότι εκεί πάνω υπάρχει κάτι ανώτερο από τον άνθρωπο. Η ύπαρξη του Αϊ Βασίλη ενισχύει τη φαντασία και του προσφέρει δυνατές παιδικές αναμνήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν, λοιπόν, το παιδί σας θέλει να στείλει ένα γράμμα στον αγαπημένο του Αϊ Βασίλη βοηθήστε το να γράψει αυτό το γράμμα. Είναι μια παράδοση που αξίζει τον κόπο να τη διατηρήσετε, καθώς με τη διαδικασία της αποστολής του γράμματος βοηθάτε το παιδί σας να βιώσει πιο έντονα το αίσθημα της προσμονής και να περιμένει τη στιγμή που ο Άγιος θα επισκεφτεί και το δικό του σπίτι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης