Στην κριτική του Παναγιώτη Κρητικού βρέθηκαν έστω και καθυστερημένα τα όσα έγιναν στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ για την 39η επέτειο της ίδρυσης του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αυτή τη φορά προτίμησε να μην περιγράψει τα γεγονότα με ποιητικό τρόπο αλλά με ένα – όπως το ονόμασε – ανατρεπτικό δελτίο Τύπου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι παρ’αξίαν προ-Ιστάμενοι, οι φρονίμως υφ-Ιστάμενοι,οι συνειδησιακώς δυ-Ιστάμενοι, οι μακαρίως ιστάμενοι, μηδέποτε εν-Ιστάμενοι, οι δια τα κακώς κείμενα ουδέποτε ανθ-Ιστάμενοι, οι άνευ ομφάλιου λώρου με την ιστορία υπερ-Ιστάμεμενοι και τέλος, οι ανεπιγνώτως υπαίτιοι των δεινών καθ-Ιστάμενοι.

Αφ-(Ι)στάμενοι, (και μάλιστα πλήθος πολύ) ήταν οι σεβόμενοι εαυτούς και την ιστορία τους, πρωτίστως όμως, οι σεβόμενοι τον Ιδρυτή του Κινήματος αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου το πορτραίτο εδεινοπάθησε μη δυνάμενο να αντιδράσει στους υποκριτικούς ασπασμούς των «καπήλων επιτρόπων του ναού δια τη σωτηρία της ψυχής των».

Παραφράζουμε εδώ τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον αείμνηστο, ο οποίος βλέποντας τον Αλ. Παπάγο στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα υποβασταζόμενος από τους αντιπροέδρους της Κυβέρνησής του Παν. Κανελλόπουλο και Στ. Στεφανόπουλο είχε πει το αμίμητο: «Οι κάπηλοι επίτροποι του ναού (Συναγερμού) περιφέρουν την εικόνα του πολιούχου (Παπάγου) δια την σωτηρία της ψυχής των».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης