ΠΚ

Το ραντεβού με την Πυθία στους Δελφούς αργούσε και ο καθηγητής κ. Νίκος Αλιβιζάτος δυσανασχετούσε. Έπρεπε να λύσει το μυστήριο με την επερχόμενη ψηφοφορία εδώ και τώρα. Ο χρόνος, ο Πανδαμάτωρ, δεν του άφηνε άλλα περιθώρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ντυμένη με το αραχνοΰφαντο πέπλο της εμφανίστηκε η ιέρεια μπροστά του. Τον ζύγισε, τον μέτρησε και γύρισε στο πλάι το κεφάλι της παίρνοντας μια πόζα σχεδόν αφοπλιστική. «Άκου Νίκο» του είπε. «Αν ψηφίσουν για τον αρχηγό της Κεντροαριστεράς 100.000 πολίτες θα είναι καταστροφή αλλά θα βγει η Φώφη. Αν ψηφίσουν 150.000 χιλιάδες θα είναι επιτυχία αλλά θα τσακωθούν ο Καμίνης με τον Θεοδωράκη. Αν ψηφίσουν 200.000 θα είναι μεγάλη επιτυχία. Αλλά αν ψηφίσουν 300.000 τότε σε βλέπω στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Καμίνη με επιλαχόντα τον Σταύρο. Πάντως για πρωθυπουργό ή υπουργό δεν σε κόβω… για την ώρα». Αυτά είπε η Πυθία, τον ξανακοίταξε, τον ζύγισε και έσκασε ένα μακρόσυρτο χαχανητό από εκείνα που σου παγώνουν το αίμα. «Να ξέρεις» συνέχισε, «τα ίδια είπα και στον Θεοδωράκη χθες και με πίστεψε και τα επανέλαβε στην δημόσια κουβέντα του στα Public. Αν θες την γνώμη μου κοίτα τη δουλειά σου και το Συνταγματικό σου Δίκαιο διότι η Κεντροαριστερά έχει ιδιοκτήτη και «κοτσάνι», που σημαίνει συμβόλαιο στα Κυπριακά, που έχει κατατεθεί σε συμβολαιογράφο το όνομα του οποίου το ξέρει μόνον η Μαργαρίτα και ο… ξέρεις τώρα».

Ο κ. καθηγητής μπήκε στο αυτοκίνητό του και τράβηξε για την Αράχοβα (εκ του σλαβικού ORAH) που σημαίνει καρύδι, δηλαδή Καριά. Η Πυθία του έκανε σμπαράλια τον «μύθο του». Είχε πιστέψει τον Αβραμόπουλο και αποφάσισε να ζήσει και αυτός τον «Μύθο» στην Κεντροαριστερά. Μόνον που στους Δελφούς κατάλαβε πως η εκλογή είναι «στημένη» και ήδη παίζεται από στοιχηματική εταιρεία με καλές αποδόσεις. Τόσα χρόνια τώρα τραβιέται με την Ελίτ ( την κοινωνική όχι τις φρυγανιές) και προκοπή δεν είδε. Το φλερτ με τις εξουσίες είναι αποδοτικό μόνον αν οι εξουσίες αποκτούν θεσμική ισχύ. Αλλιώς πρόκειται για κουβέντες του καφενείου, κάτι σαν το «Φίλιον» ρε παιδί μου, όπου ανεβοκατεβαίνουν οι αρχηγοί της Κεντροαριστεράς. «Για την πάρτη μου γαμώτο» άκουσε τον εαυτό του να κραυγάζει και πάτησε φρένο. Ακόμη άκουγε το μεταλλικό χαχανητό της Πυθίας και ανατρίχιασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης