Ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Βλαντιμίρ Πουτσκόφ επισκέπτεται, από σήμερα, την Ελλάδα, όπου θα συζητήσει με τους ομολόγους του θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτων αναγκών, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του υπουργείου στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Στην ατζέντα των θεμάτων συμπεριλαμβάνονται και θέματα εντοπισμού -μέσω δορυφόρων (space monitoring)- περιοχών όπου σημειώνονται παρόμοιες καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ίδια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βασικός στόχος της επίσκεψης εργασίας του υπουργού είναι η ανταλλαγή πείρας στον τομέα της στρατηγικής που ακολουθείται για τον περιορισμό των συνεπειών από τις θεομηνίες σε κρατικό και τοπικό επίπεδο», δήλωσε πηγή του πρακτορείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, ο κ. Πουτσκόφ θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη. Στη συνάντηση των δύο ανδρών – υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση- θα τεθούν θέματα που αφορούν την προώθηση της ρώσο-ελληνικής συνεργασίας στον τομέα της προειδοποίησης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλων καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.

Εξάλλου, «κατά την διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας στον τομέα εντοπισμού μέσω δορυφόρων (space monitoring) περιοχών όπου σημειώνονται παρόμοιες καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, συνεργασίας στον τομέα ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των αρμοδίων διοικήσεων του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας και του Ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και στην αντιμετώπισή τους» διευκρίνισε πηγή του ρωσικού υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση αυτή αναμένεται να καταλήξει στην υπογραφή συμφωνίας που θα αφορά την περαιτέρω συνεργασία του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών και του Ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Κατά το παρελθόν, το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών είχε παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα στην κατάσβεση πυρκαγιών.

ria.ru/ greece-russia2016.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης