Επίσκεψη στο ελληνικό Κοινοβούλιο και συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία Κινέζων δημοσιογράφων. Κατά τη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, οι Κινέζοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον κ. Μεϊμαράκη για την παρούσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την προσδοκία της Ελλάδας να υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοκινεζικών οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε την Κίνα «μεγάλη, φίλη χώρα» και τις ελληνοκινεζικές οικονομικές και αναπτυξιακές σχέσεις «στρατηγικής σημασίας». «Η Ελλάδα συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια του λαού και της ηγεσίας της για τη δημοσιονομική εξυγίανση, έχει όμως, ήδη, ξεπεράσει τα πολύ δύσκολα προβλήματα και βρίσκεται, πλέον, σε περίοδο σταθεροποίησης των οικονομικών μεγεθών της, και της θέσης της στην ευρωζώνη και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης στους επισκέπτες του.

Παράλληλα, παρουσίασε τις αμοιβαία επωφελείς προοπτικές που υφίστανται στην Ελλάδα για τη διενέργεια κινεζικών επενδύσεων και κάλεσε τους πολίτες της Κίνας να επισκέπτονται τη χώρα μας, τόσο για το φυσικό της κάλλος και τις υποδομές φιλοξενίας της, όσο και για το αρχαιολογικό ενδιαφέρον και την πολιτιστική δραστηριότητα που παρουσιάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστοιχα, ο κ. Τραγάκης αναφέρθηκε στις επενδύσεις της κινεζικής εταιρείας COSCO στον Πειραιά και τις προοπτικές νέων επενδύσεών της στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον χώρο των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών. Επίσης, αναφέρθηκε στη λειτουργία τμήματος ελληνικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σαγκάης, το οποίο, όπως τόνισε, «διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης