Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί άποψη του ΚΚΕ πως η Ελλάδα πρέπει να ζει με δανεικά, ούτε ότι η Ελλάδα είναι «ψωροκώσταινα».

Τόνισε ότι «τουναντίον, η Ελλάδα έχει βιομηχανική παραγωγή, πλουτοπαραγωγικές πηγές, ορυκτό πλούτο, έμπειρο και ικανό εργατικό και επιστημονικό δυναμικό και μια μεγάλη δυνατότητα να λύσει το διατροφικό της πρόβλημα και να κάνει και εξαγωγές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν όλα αυτά γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία με το λαό στην εξουσία να κάνει κουμάντο στην κοινωνία και την οικονομία, τότε μπορεί να αναπτύξει προς όφελος του λαού της, αυτές τις παραγωγικές δυνατότητες και φυσικά να αναπτύξει ισότιμες και αμοιβαίες σχέσεις με άλλες χώρες» προσέθεσε.

Σημείωσε ότι το ζήτημα «δεν είναι να φύγεις από την ΕΕ, και να κολλήσεις σε μια άλλη καπιταλιστική συμμαχία ή δύναμη στη Ρωσία ή στους BRICS για παράδειγμα και να παραμείνουν όλα ίδια κι απαράλλαχτα», αλλά «το ζήτημα είναι να χτυπήσεις το θηρίο στην καρδιά του, να πάρει στην ιδιοκτησία του ο λαός, τα κλειδιά της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλιώς θα κάνεις μια τρύπα στο νερό».

Στην παρατήρηση ότι το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια «δεν μπόρεσε να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ ζητά την ψήφο τους για αυτόν τον λόγο», είπε ότι «ο λαός δεν μπόρεσε να προστατεύσει τα δικαιώματά του όχι γιατί δεν αγωνίστηκε, αλλά γιατί με τους αγώνες του δεν αμφισβήτησε, δε σημάδεψε τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να το κάνει τώρα ενισχύοντας το ΚΚΕ, και λέγοντας στη συνέχεια ότι για να αλλάξει η ζωή του λαού, πρέπει να αλλάξει και χέρια συνολικά η εξουσία και η ιδιοκτησία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης