Στις 20:20 ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης και ολοκληρώθηκε περίπου στις 20:40.

Στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: Πετύχαμε να δημιουργήσουμε μία κανονική κυβέρνηση. Συγκροτείται κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση. Παλαιότερα αυτό συνέβη σπάνια για ειδικές περιστάσεις. Η κυβέρνηση αυτή έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα. Χρειάζονται τολμηρές συναινέσεις για να σώσουμε τη χώρα και να αλλάξουν όλα όσα πρέπει να αλλάξουν. Στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Θα το πετύχουμε λέγοντας στον λαό την αλήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος προανήγγειλε περικοπή στους μισθούς των μελών του υπουργικού κατά 30%. Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε επίσης τον περιορισμό στο ελάχιστο της χρήσης αυτοκινήτων στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης.

Προηγουμένως, ορκίστηκαν οι «εκλεκτοί» των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η ανάκαμψη του ελληνικού λαού, η οποία θα πρέπει να γίνει με σταθερά βήματα και με τη βοήθεια όλων των Ελλήνων, γιατί αυτή είναι μία κυβέρνηση ενότητας και το εννοούμε», δήλωσε σε ξένους δημοσιογράφους ο Πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση αποτελείται από 17 υπουργούς, επτά αναπληρωτές υπουργούς και 14 υφυπουργούς.

«Έχουμε ευθύνη και καθήκον να διορθώσουμε τα προβλήματα στο χώρο της υγείας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη για τον κόσμο της εργασίας. Καμία νέα μείωση μισθών και συντάξεων, διεβεβαίωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».

«Χρειάζεται σκληρή δουλειά. Έχουμε και πρόγραμμα και σχέδιο», είπε ο Θεόδωρος Καράογλου, υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Oι κ.κ. Ράπανος, Κούρκουλας, Μαυραγάνης θα ορκιστούν αύριο.

Στις 20.15 συγκαλείται το υπουργικό συμβούλιο.

Αύριο το πρωί θα γίνει η παράδοση-παραλαβή των υπουργείων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης