Ποσό της τάξεως ενάμιση με δύο δις ευρώ θα χρειαστεί για την «ασφαλή θωράκιση» και αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής, εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος, την περίοδο 2003 – 2014 έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής, που είναι η αρμόδια για την αντιπλημμυρική προστασία, 450 εκατ. ευρώ και γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή για «προώθηση και επιτάχυνση των έργων που είναι ενταγμένα σε προγράμματα της Ε.Ε.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Αναφερόμενος στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ανακούφιση των πληγέντων ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «μέριμνα της κυβέρνησης είναι η ταχεία και στοχευμένη καταβολή αποζημιώσεων, να πάνε δηλαδή εκεί που υπάρχει ανάγκη».

Στο πλαίσιο αυτό:

  • θα δοθεί έκτακτο βοήθημα 586 ευρώ. Δεσμεύθηκαν 304.000 ευρώ, ενώ έχουν υποβληθεί 395 αιτήσεις στους δήμους Αχαρνών, Ηλίου, Περιστερίου, Φυλής Νίκαιας και Πειραιά.
  • αποζημιώσεις: δεν έχουν έρθει στο υπουργείο Εσωτερικών αιτήματα για αποζημίωση.
  • το υπουργείο Εσωτερικών για να συνδράμει τους Δήμους διαβίβασε τα Δελτία καταγραφής Ζημιών που συνέταξε η Πυροσβεστική εκτιμώντας ότι θα διευκολυνθεί η ταυτοποίηση των πληγέντων.
  • τα στοιχεία της Πυροσβεστικής για τις καταστροφές χθες βράδυ ήταν 1.085 ακίνητα και 422 αυτοκίνητα, ενώ την Κυριακή ήταν 580 ακίνητα και 168 αυτοκίνητα.
Διαβάστε επίσης: Σε 370 ανήλθαν οι αιτήσεις των πληγέντων από τις πλημμύρες
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014, 09:50

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης