Με φόντο την ενδοκυβερνητική κόντρα των τελευταίων ημερών για το ζήτημα της αξιολόγησης στο Δημόσιο πραγματοποιείται η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η διαμάχη ανάμεσα σε σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα προκάλεσε έντονη αναταραχή στο κυβερνητικό επιτελείο, γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει λύση σε ανώτατο επίπεδο. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Αρκετοί από τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα θεωρούν πως η αξιολόγηση θα αποτελέσει την αφορμή για την τοποθέτησή τους στη «δεξαμενή» άντλησης των υπαλλήλων που θα τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας με φόντο την… απόλυση. Ωστόσο, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάριζει πως στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργίας και της αποδοτικότητας του Δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση πάντως Σαμαρά-Βενιζέλου θα τεθεί επί τάπητος και η ημερομηνία για την υπόδειξη από την ελληνική κυβέρνηση του νέου επιτρόπου της Κομισιόν, η οποία εκπνέει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Τα ονόματα των δυνάμει διαδόχων της Μαρίας Δαμανάκη είναι αρκετά: από την Ντόρα Μπακογιάννη έως την Άννα Διαμαντοπούλου και από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο μέχρι τη Νίκη Τζαβέλλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης