Έξι πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα και έγιναν οι «διαμεσολαβητές» του προγράμματος Erasmus+ Sport, συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, παρουσία του αναπληρωτή γενικού γραμματέα Γιώργου Αγγελόπουλου.

Το πρόγραμμα Erasmus+ Sport, πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας, ολοκλήρωσε την πρώτη τρίμηνη φάση του και θα συνεχιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, με στόχο την προώθηση της υγείας των προσφύγων ηλικίας 15 ετών και άνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γαβρόγλου ευχαρίστησε για την συνδρομή τους τους έξι νέους, οι οποίοι αποτελούν «συνδετικό κρίκο» μεταξύ των 120 συμμετεχόντων και των διοργανωτών του προγράμματος που υλοποιεί η διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου, στο πλαίσιο του Erasmus+ Sport με τίτλο «Διαφορετικοί άνθρωποι-κοινές ανάγκες». 

Οι πρόσφυγες κινούνται σε ένα «δραστήριο τρόπο ζωής (DiCoR)» σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Κέντρο Φιλοξενίας του Ελαιώνα και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Τα ομαδικά και ατομικά αθλήματα της πρώτης φάσης, πραγματοποιήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις αρμοδιότητας του ΥΠΠΕΘ, των γυμναστηρίων Ε.Γ.Α. «Ο Ι. ΦΩΚΙΑΝΟΣ» και δημόσιο πρότυπο παιδικό γυμναστήριο Καισαριανής, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των καθηγητών Φυσικής Αγωγής των δυο γυμναστηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης