Τηλεφωνική επικοινωνία με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για τις συζητήσεις που είχε με τον κ. Γιούνκερ και για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στις επαφές που θα έχει το επόμενο διήμερο σε Βερολίνο και Παρίσι με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τους εταίρους της, σχεδιάζει να διεκδικήσει από την τρόικα την αναβολή της εξόφλησης των δανείων στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, προκειμένου να αποφύγει το αίτημα της νέας χρηματοδότησης, το οποίο δύσκολα θα περνούσε από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια.

Σε αυτό το κλίμα εντάσσεται και η δήλωση του πρωθυπουργού στην «Bild» ότι «περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει και περισσότερα χρήματα». Παράλληλα, σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στη «S.Zeitung», o κ. Σαμαράς δεσμεύεται προσωπικά ότι οι Γερμανοί θα πάρουν πίσω τα χρήματα που δανείζουν στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης