Με την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο 9ο Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τα υποψήφια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να είναι κάτι λιγότερο από τα 300 που αρχικά είχαν θέσει υποψηφιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μείωση οφείλεται στην απόφαση που ελήφθη χθες το βράδυ για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής με εκείνη του προέδρου ή διοικητή δημόσιου οργανισμού, οπότε οι κατέχοντες υψηλές θέσεις στο Δημόσιο δεν μπορούν πλέον να είναι υποψήφιοι. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 09.00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 19.00 το απόγευμα, ενώ η σταυροδοσία θα γίνει με ποσοστό 20% επί του αριθμού των υποψηφίων, όπως αποφασίστηκε επίσης χθες.

Οι υποψήφιοι διεκδικούν 130 θέσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα ανέλθει μέχρι τα 180, καθώς στα 130 μέλη θα προστεθούν αριστίνδην οι 28 βουλευτές του Κινήματος, όσοι εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου αλλά δεν επανεξελέγησαν στις εκλογές του Ιουνίου, οι διατελέσαντες πρόεδροι του κόμματος, καθώς επίσης οι πρόεδροι μεγάλων Τριτοβάθμιων Οργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης