Δηλώσεις για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία έκανε λίγο μετά τις 13.20 το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός με αφορμή το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος έκανε λόγο για «δήθεν ασφάλεια εθνικής περιχαράκωσης»​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ευρώπη καλείται να αναζητήσει τα αίτια που οδήγησαν τους Βρετανούς στο να ταχθούν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως η γενεσιουργός αιτία της ευρωπαϊκής κρίσης είναι οι αυστηρές πολιτικές και η λιτότητα που έχουν ως αποτέλεσμα έναν πολιτικό διχασμό. Ως εκ τούτου, οι χώρες του Βορρά, κατά τον πρωθυπουργό, πίστευαν πως πληρώνουν τα σπασμένα του Νότου και οι χώρες του Νότου θεωρούν «ορθώς» -κατά τον ίδιο- πως ο Βορράς δεν είναι αλληλέγγυος.

Ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος έκανε λόγο για «δήθεν ασφάλεια εθνικής περιχαράκωσης» και προειδοποίησε πως «το δημοψήφισμα είτε θα αποτελέσει το ξυπνητήρι της αφύπνισης του υπνοβάτη μιας πολύ επικίνδυνης πορείας είτε θα σημάνει άμεσα αλλαγή πορείας και προοδευτικές τομές στην Ευρώπη, αλλαγές αντιλήψεων, νοοτροπιών και τελικώς πολιτικών».

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην ανάγκη «να υψώσουμε φράγμα στον ευρωσκεπτικισμό». «Χρειαζόμαστε μία προοδευτική συμμαχία για να ξαναβρεί η Ευρώπη τον δρόμο της» πρόσθεσε.

Η Ευρώπη, κατά τον Αλ. Τσίπρα, πρέπει να διέπεται από τις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης για να σταματήσει η επέλαση της ακροδεξιάς και του εθνικισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Τσίπρας είπε πως με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποδείχθηκε ότι «ο υπεροπτικός και αλαζονικός λόγος τεχνοκρατών εξοργίζει τους ευρωπαϊκούς λαούς. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα, ένα νέο ξεκίνημα για την ενωμένη Ευρώπη. Όχι ένα όραμα για μια αυταρχική Ευρώπη αλλά μια καλύτερη Ευρώπη όπου η πολιτική θα πάρει τα ηνία από τους τεχνοκράτες».

«Για αυτήν την Ευρώπη αξίζει να αγωνιστούμε και να παλέψουμε, για το κοινό μας μέλλον» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης