Της Άντζελας Πεΐτση

«Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι δεδομένο και δομημένο. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ξανά με τους εταίρους μας, βάζοντας στο «τραπέζι» το άλλο μείγμα της πολιτικής μας, δηλαδή «άλλα μέτρα» με μείωση των φορολογικών συντελεστών και το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια, καθώς το θεωρούμε ανέφικτο», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ά Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του κόμματός του, στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπογράμμισε: «Το ξεκαθαρίζω πως εμείς δεν πρόκειται να υπερφορολογήσουμε τους πάντες (αντίθετα) θα γίνει «πάση θυσία» μείωση της φορολογίας. Πιστεύουμε πως είμαστε πολύ πιο αξιόπιστοι, από τη σημερινή κυβέρνηση. Αρκεί να θυμίσω πως το 2014, μειώσαμε μονομερώς το ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, όπως τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές. Και πετύχαμε να μην μειωθούν τα έσοδα και θα πείσουμε τους δανειστές μας, πως αυτό είναι εφικτό. Αυτή είναι η πολιτική μας και όχι η υπερφορολόγηση και η εξόντωση των πάντων».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αναφέρθηκε στο θέμα του ΟΑΣΘ και δήλωσε: «Προέκυψε το θέμα με τις συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο κ. Σπίρτζης. Για καιρό κορόιδευε, την τοπική αυτοδιοίκηση όταν έλεγε στους δημάρχους πως θα καθίσουμε μαζί και να βρούμε μία λύση για τις συγκοινωνίες. Αντί της λύσης που διαπραγματεύτηκε με τους δημάρχους, πήγε και κατέθεσε την εντελώς αντίθετη πρόταση. Δε μας λέει το πώς θα ξαναδημιουργήσει δύο δημόσιες υπηρεσίες, ούτε το πώς θα αγοράσει λεωφορεία ούτε πως θα χρηματοδοτηθεί όλη αυτή η (νέα) κατάσταση στις συγκοινωνίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα υπενθύμισε το τι είχε υπογραφεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο μνημόνιο ώστε να υπάρξει διαγωνισμός το 2019, για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες δηλώνοντας: «Ο κ. Σπίρτζης κορόιδεψε τρεις φορές τους Θεσσαλονικείς».

Τέλος, τοποθετήθηκε στο θέμα των δηλώσεων Σαββίδη και είπε: «Η ΝΔ και είναι απόφαση του Προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν αντιμάχεται κανέναν επιχειρηματία. Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόβλημα στον τρόπο που λειτουργεί τόσο στο συγκεκριμένο θέμα καθώς και σε άλλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εμείς πιστεύουμε στην ισονομία και την ισοπολιτεία. Πιστεύουμε στην ίση, καθαρή και την έντιμη αντιμετώπιση όλων των επιχειρηματιών απέναντι στο κράτος. Δεν ξεχωρίζουμε κανέναν, δεν αγαπάμε κανέναν, δεν μισούμε κανέναν. Θέλουμε ίσους κανόνες για όλους».

Ακούστε το ηχητικό:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης