Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη
Κάμερα: Nίκος Χριστοφάκης

Η Ρένη Πιττακή πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Misery» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαριά  στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκης και με μεγάλη ευαισθησία ξεδιπλώνει όλα τα επίπεδα της εμβληματικής κακιάς – ηρωίδας του Στήβεν Κίνγκ, Άνι Γουίλκς.
 
Η Ρένη Πιττακή συνεχίζοντας το θεατρικό της ταξίδι – πενήντα χρόνια τώρα – σε όλα τα είδη θεάτρου επιλέγει να ερμηνεύσει μια ηρωίδα που φτάνει στα άκρα. Η διακεκριμένη ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης, συνεχίζει να γοητεύει και να αναζητά νέες εμπειρίες και να προσυπογράφει πως θέατρο είναι ο κόσμος όλος! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενη στην προσέγγιση του ρόλου της τόνισε: «Λέω εγώ πρέπει να πάω κάπου αλλού κάτι από εμένα να βγει. Δεν είμαι ούτε το αφρικανικό τοτέμ θεά που παρουσιάζεται στο μυθιστόρημα του Στήβεν Κίνγκ ούτε και η έντονη στιβαρή, δυνατή, Κάθι Μπέιτς…Είμαι η γυναίκα της διπλανής πόρτας που αποκαλύπτεται. Ο στόχος μου ήταν από μέσα μου να βρεθεί η ηρωίδα και να έχει όλα τα επίπεδα ενός ανθρώπου με ένα άρρωστο εγώ…Οι ρυθμοί μου είναι κόντρα με τους ρυθμούς της Άνι Γουίλκς, είμαι πολύ συγκρατημένη, εγώ παγώνω στη βία δεν αντιδρώ και γι αυτόν τον λόγο αυτός ο ρόλος έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για μένα.»

»Όταν κάνω κάτι είμαι μόνο σε αυτό. Είμαι του παρόντος δεν είμαι ούτε νοσταλγός του παρελθόντος ούτε πολύ καλή στο να χτίζω σχέδια για το μέλλον…Χαρακτηρίζει τις μέρες μας η βαβούρα και ο πληθωρισμός δεν μπορούμε να δούμε και να ξεχωρίσουμε τα αξιόλογα πράγματα…υπάρχει διάχυση…»
 

Δείτε τη συνέντευξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος.

Σκηνοθεσία – δραματολογική επεξεργασία: Τάκης Τζαμαργιάς.

Παίζουν: Ρένη Πιττακή, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Καραμπέτσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης