… συναυλία πιάνου για 8 χέρια 2 πιάνα

Οι πιανίστες Σπύρος Χαϊκάλης, Μελίνα Κολοτούρου, Κατερίνα Λιάτα, Γιώτα Οικονομοπούλου ερμηνεύουν έργα των Grieg, Schubert, Chopin, Dvorak, Mozart, Tchaikovsky, Χαϊκάλη και άλλων

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013
Ώρα 20.30
Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum (Αίθουσα La Divina)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τιμές εισιτηρίων:

  • Γενική είσοδος: 10 ευρώ
  • Φοιτητικό: 5 ευρώ


Λίγα λόγια για τους τέσσερις πιανίστες

Μελίνα Κολοτούρου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Ειναι αριστούχος διπλωματούχος πιάνου του “Ωδείου Τερψιθέας” με Α’ βραβείο, καθώς και κάτοχος του «Diplome d’ execution» της Ecole Normale de Paris, ενώ έχει διακριθεί σε αρκετούς Πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου (2003 – Διάκριση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου στην Άνδρο, 2004 – Β’ Βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Ωδείου Β.Ελλαδος, 2006 – Β´ βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Πνευματικού κέντρου «ο Φίλων» του Ωδείου Αθηνών κ.α.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με πρακτική άσκηση στην μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του ΟΜΜΑ (Όμιλος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών) καθώς και πτυχιούχος αντίστιξης. Από το 2006 συνεργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου σε ωδεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Κατερίνα Λιάτα
Η Κατερίνα Λιάτα γεννήθηκε στην Κόρινθο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 9 ετών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε Πτυχίο Πιάνου με Άριστα παμψηφεί και διακρισή στην τάξη της κας Ναταλίας Μιχαηλίδου και δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί και 1ο Βραβείο.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι στην Ecole Normale de Musique de Paris και στο Conservatoire Cl. Debussy, καθώς και στο University of Indianapolis, απ’ όπου απέκτησε Master of Arts. Έχει αποσπάσει πρώτα βραβεία σε Διαγωνισμούς Πιάνου και έχει συμμετάσχει σε ποικίλες συναυλίες στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Είναι καθηγήτρια πιάνου σε ωδεία.

Γιώτα Οικονομοπούλου
Έλαβε το πτυχίο πιάνου, στο Εθνικό Ωδείο, με Άριστα Παμψηφεί και ειδική διάκριση. Δύο χρόνια μετά έλαβε το Δίπλωμα σολίστ με Άριστα Παμψηφεί.
 
Το 2004 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ecole Normale de Musique de Paris, με υποτροφία, απ’ όπου το 2008, υπό την διδασκαλία της Ναταλίας Μιχαηλίδου, αποφοίτησε. Έχει πτυχίο ειδικού αρμονίας και Αντίστιξης με Άριστα. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε διάφορες αίθουσες, στην Αθήνα, στην Μυτιλήνη, στην Νέα Μάκρη, στην Χαλκίδα, στην Ρόδο. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου, καθώς επίσης και σε συναυλίες νέων συνθετών.

Σπύρος Χαϊκάλης
Ιδρυτής της Μουσικής Σχολής Χαϊκάλη το 2011 και διπλωματούχος πιάνου (άριστα παμψηφεί και Ά βραβείο) το 2004 από το ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος με καθηγητή τον πιανίστα και συνθέτη κο Παύλο Βεντούρα.

Κάτοχος μεταπτυχιακού του Εθνικού Ωδείου το 2009 με καθηγήτρια τη διεθνούς φήμης σολίστ πιάνου κα Ναταλία Μιχαηλίδου στην Ecole Normale de Musique de Paris Alfred Cortot (πτυχίο εκτέλεσης) το 2007. Έχει αποσπάσει το Α’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου 2001. Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ μουσικής ως σολίστας και έχει εμφανιστεί σε αίθουσες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια και master courses. Ανάμεσά τους είναι οι: Peter Nagy, Dmitri Baskiroff, Mark Kroll, Terence Tsarlston, Ιάκωβος Παππάς, Σάββας Σάββας, David Lively, Γιώργος Μηνάς

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης