Tο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά » διοργανώνει την 1600η Πανηγυρική Γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, η οποία αποτελεί συνέχεια της εθνικοθρησκευτικής παράδοσης του Αλησμόνητου Πόντου, στην Καστανιά Ημαθίας, την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Αυγούστου.

Για ακόμη μία φορά, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Ποντιακών Σωματείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και χιλιάδες προσκυνητές θα ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές θρησκευτικής κατάνυξης, συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες του τετραήμερου και παρακολουθώντας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Την Τρίτη 14 Αυγούστου, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί ο Μέγας Εσπερινός μετ’ Αρχιερατικής συγχοροστασίας προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ, στην οποία θα τιμηθεί με τον Μέγα Σταυρό των Μεγάλων Κομνηνών της Τραπεζούντας εις ανάμνηση της Προσκυνήσεως. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Αγίας Εικόνας. Το πρόγραμμα θα κλείσει με τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και την προβολή της ταινίας «Παναγία Σουμελά 60 χρόνια παρουσίας στον ελλαδικό χώρο».

• Την Τετάρτη 15 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής της Μεγαλόχαρης, θα πραγματοποιηθεί Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξάνδρείας κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσημη λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και καταθέσεις στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης