Τον κορυφαίο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή φιλοξένησε η Λουκίλα Καρρέρ στην τηλεόραση της Ζούγκλας και την εκπομπή «Με το Λι και με το Λάμδα».

«Το κακό στην αρχή θριαμβεύει και στο τέλος νικιέται έγραψε ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης με τον οποίο νιώθω ότι έχω πολλά κοινά..» είπε ο αγαπημένος σκηνοθέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πολεμήθηκα πολύ…. αλλά αυτό δεν επηρέασε το ανώνυμο κοινό – που είναι και ο αυστηρότερος κριτής – να με αναδείξει το 2012 και το 2013 σαν έναν από τους δημοφιλέστερους Έλληνες καλλιτέχνες» επεσήμανε.

«Αυτό λέει πολλά. Με κάνει πιο δυνατό τώρα που ξεκινώ τα γυρίσματα της νέας μου ταινίας που αφορά στη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Ένας συγγραφέας που πολεμήθηκε σε τέτοιο βαθμό που συγκροτήθηκε μυστική επιτροπή από Έλληνες που πήγαν στην Σουηδία για να μην του απονεμηθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας!» είπε.

«Ο Καζαντζάκης είναι μια προέκταση του Γκρέκο – εκείνος έγραψε την “Αναφορά στο Γκρέκο” – κι έτσι νιώθω ότι έχω ένα χρέος, μια εντολή που μοιάζει καρμική να κλείσω έναν κύκλο που άνοιξα με τις μεγάλες προγονικές μορφές…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει τελειώσει το σενάριο και τώρα έχουμε ξεκινήσει την προεργασία με κύριο στόχο τη συγκέντρωση των χρημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό κυρίως από τις χώρες όπου θα γίνουν γυρίσματα…Την Αίγυπτο, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία και την Κίνα στην οποία ταξίδεψε δύο φορές ο Νίκος Καζαντζάκης – το δεύτερο ταξίδι του μάλιστα στην Κίνα το έκανε λίγο πριν πεθάνει» είπε ο Γιάννης Σμαραγδής ανάμεσα σε πολλά άλλα για τη νέα του ταινία…

Επιμέλεια: Λουκίλα Καρρέρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης