Οι υποσχέσεις της Πόλης των Ανέμων για περιπέτειες και ευκαιρίες θαμπώνουν την Ρόξι Χαρτ (Σμαράγδα Καρύδη), μια επιφανειακά αφελή χορεύτρια, η οποία ονειρεύεται να κάνει εντυπωσιακή καριέρα στο χορό και το τραγούδι, ξεφεύγοντας από την άχρωμη ζωή της.

Η μεγαλύτερη ευχή της Ρόξι είναι να ακολουθήσει τα χρυσά βήματα της καριέρας μιας μεγάλης ντίβας του βαριετέ, της Βέλμα Κέλι (Τάνια Τρύπη). Η Ρόξι πραγματοποιεί την ευχή της όταν ακολουθεί λάθος βήματα στη ζωή της και αμφότερες, τόσο η καθιερωμένη σταρ όσο κι η ανερχόμενη στάρλετ, καταλήγουν στη φυλακή με διαφορετικές κατηγορίες για φόνο η κάθε μια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από την επιτήρηση της επόπτριας των φυλακών κας Μόρτον (Μαρινέλλα), η Ρόξι συναντά το φημισμένο δικηγόρο Μπίλι Φλιν (Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη), ο οποίος συμφωνεί να αναλάβει την υπόθεσή της έναντι ταπεινής αμοιβής. Η καριέρα της Ρόξι εκτοξεύεται θριαμβευτικά, προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Βέλμα. Μόνο που η αξιότιμη κυρία Κέλι έχει κρατήσει μερικούς άσους στο μανίκι της για το φινάλε…

Το βραβευμένο μιούζικαλ των Τζον Κάντερ, Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι, αποτελεί ένα εκθαμβωτικό έργο γεμάτο ίντριγκα, έρωτα, προδοσία, ανταγωνισμό και φιλία. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, που συνέβησαν τη δεκαετία του 1920 και αποτελεί μια σάτιρα του δικαστικού συστήματος και του κόσμου των μέσων ενημέρωσης. Όπου και αν «ανέβηκε», ακόμη και στην κινηματογραφική του μεταφορά, αποτέλεσε ένα υπερθέαμα μουσικής και χορού που κινείται επιδέξια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία των κόσμων της Ρόξι και της Βέλμα, με πλοκή που κινείται μεταξύ φυλακής, δικαστηρίου, νυχτερινής ζωής και θεατρικής σκηνής.

Σικάγο. Φόνος, Πάθος, Φήμη, Σεξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέχεια στην σκηνή του Παλλάς από 27 Οκτωβρίου.

Σικάγο 86 χρόνια μετά

Το πρωτότυπο, μη μουσικό, θεατρικό έργο γράφτηκε τη δεκαετία του ’20 από μια δημοσιογράφο της Chicago Tribune και βασιζόταν σε δύο πραγματικές υποθέσεις δολοφονιών του 1924.

Το 1942 μεταφέρθηκε σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας με τον τίτλο «Roxie Hart», το 1975 ανέβηκε για πρώτη φορά στο Broadway με τον τίτλο «Chicago» και συμπλήρωσε 936 παραστάσεις σε σκηνοθεσία και πρωτοποριακές χορογραφίες του Bob Fosse για δυο επιτυχημένες σεζόν, κατακτώντας τον τίτλο του 4ου μακροβιότερου μιούζικαλ στην ιστορία του.

Αντίστοιχη ήταν και η διαδρομή του στο West End του Λονδίνου, καθώς παιζόταν συνεχώς από το 1997 έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2012.

Στην Ελλάδα το θρυλικό μιούζικαλ, ανέβηκε πρώτη φορά το 1982 σε μετάφραση Κώστα Ταχτσή και σκηνοθεσία του πρώτου διδάξαντος John Sharpe με την Σμαρούλα Γιούλη, τον Δάνη κατρανίδη και την Μαριάνα Τόλη κι «έσπασε ταμεία», ενώ αργότερα ξανανέβηκε την δεκαετία του ‘90 πάλι με τον Δάνη Κατρανίδη, πλαισιωμένο από την Κερασία Σαμαρά και την Μπέσυ Μάλφα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η τελευταία φορά που το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει το «Chicago» ήταν το 2005, όταν η διάσημη παραγωγή του Broadway και του Λονδίνου ήρθε στην Αθήνα στο «Αθηνών Αρένα».

Το πετυχημένο μιούζικαλ έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 12.000.000 άνθρωποι σε 19 χώρες και σε 260 διαφορετικές πόλεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης