Κάθε Σάββατο, από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Απρίλιο του 2016 σας περιμένει ένα διαφορετικό σχολείο γεμάτο εικαστικά, κίνηση, ομαδικά παιχνίδια, χειροτεχνία, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, όπερα, ιστορία της τέχνης, λαογραφία, εργαστήρια κινηματογράφου, μουσική, αφήγηση παραμυθιών, εργαστήρια καραγκιόζη, μα πάνω από όλα δράση, δημιουργία και διασκέδαση!

Δραστηριότητες Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

23/01
10.30-12.00

«Ο Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ»:Ο Μαγικός Αυλός είναι από τις πιο διάσημες όπερες του W. A. Mozart σε λιμπρέτο του Emanuel Schikaneder. Η ιστορία μέσα από την περιπλάνηση του πρίγκιπα Tamino μας ξεναγεί σε κόσμους παραμυθένιους και εξωτικούς της ανατολής και με την μοναδική μουσική του Mozart. Η Βασίλισα της Νύχτας, ο Παπαγκένο, τα άγρια θυρία και πολλά άλλα παραμυθένια στοιχεία κάνουν την όπερα τόσο ενδιαφέρουσα για μικρούς και για μεγάλους.

12.00-1.30

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κινηματογραφικό εργαστήρι»: Στο κινηματογραφικό εργαστήρι τα παιδιά θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να εξοικειωθούν τοσο με τη λογική της εικόνας όσο και της αφήγησης, να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται στο μάτι η ψευδαίσθηση της κίνησης, να οργανώσουν με εκφραστική συνέπεια το περιεχόμενο των κινηματογραφικών κάδρων, να αντιληφτούν την σημασία της αλληλουχίας των σκηνών στην αφήγηση, να εξοικειωθούν με την έννοια του σεναρίου.

1.30-2.30

Το παιχνίδι των χρωμάτων»: Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας της τέχνης μέσω των έργων σπουδαίων ζωγράφων. Σε αυτά τα εργαστήρια, τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν προσεγγίζοντας τους μεγάλους ζωγράφους αυτοσχεδιαστικά μέσω κολάζ, αλλά θα γνωρίσουν και το πως γίνεται η αγιογράφηση των εκκλησιών, τι είναι η δίσκος της Φαιστού , τα κυκλαδικά εδώλια κ.λ.π.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών και θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης αυτό το Σάββατο 23.01.2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης