Το έργο, «το γυάλινο ρόδο»,  «The Glass Menagerie», που περιέχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία παίχτηκε για πρώτη φορά στο Σικάγο το 1944 και αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του.

Στο έργο αυτό περιγράφεται η ζωή μιας μητέρας -μιας πρώην ωραίας του Νότου- και των δύο παιδιών της, της κόρης που υποφέρει από ανασφάλεια λόγω της αναπηρίας της και του γιου, ο οποίος καταπιέζεται τρομερά, τόσο στο χώρο εργασίας του, όσο και στον μικρόκοσμο του σπιτιού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας τούς έχει εγκαταλείψει πριν από πολλά χρόνια και όλη τους η ύπαρξη αποτελεί μια προσπάθεια να βρουν διέξοδο από την ασφυκτική ατμόσφαιρα της ζωής, στην οποία είναι εγκλωβισμένοι.

Ο επισκέπτης που εμφανίζεται στο δεύτερο μέρος του έργου, είναι το μόνο πρόσωπο που έρχεται από τον κόσμο της πραγματικότητας από τον οποίο, όπως αναφέρεται και από τον ίδιο τον συγγραφέα, οι υπόλοιποι ήρωες έχουν κάπως απομακρυνθεί.

Η σκηνοθεσία είναι της Πέλιας Παπαδοπούλου και τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι: Δημήτρης Κράλογλου (Τομ Γουίνγκφιλντ), Πέλια Παπαδοπούλου (Αμάντα Γουίνγκφιλντ), Γιούλη Κρητικού (Λώρα Γουίνγκφιλντ), Γιώργος Λούγγος (Τζιμ Ο’ Κόννορ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα δοθούν συνολικά 4 παραστάσεις στις παρακάτω ημερομηνίες:  Στις 3, 4,10 και 11 Μαΐου στις 8:00 μ.μ. στην Εστία Νέας Σμύρνης, Κων/νου Παλαιολόγου1, Νέα Σμύρνη, Είσοδος ελεύθερη.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης