Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας «Το Λάθος Αστέρι», που συγκίνησε εκατομμύρια θεατών σε όλον τον κόσμο, έρχεται ακόμη μία τρυφερή ανθρώπινη ιστορία του μπεστ σέλερ συγγραφέα, Τζον Γκριν.

Οι «Χάρτινες Πόλεις», σε σκηνοθεσία Τζέικ Σράιερ και με πρωταγωνιστές τον Νατ Γουλφ και τη σταρ του μόντελινγκ, Κάρα Ντελεβίν, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης με πρωταγωνιστές τον Κουέντιν και την αινιγματική γειτόνισσά του, Μάργκο, η οποία αγαπούσε τόσο πολύ τα μυστήρια που κατάφερε να γίνει και η ίδια ένα μυστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από μια ολονύχτια περιπέτεια στην πόλη τους, η Μάργκο ξαφνικά εξαφανίζεται – αφήνοντας πίσω της μυστηριώδη στοιχεία για να τα αποκρυπτογραφήσει ο Κουέντιν. Η έρευνα οδηγεί τον Κουέντιν και τους φίλους του σε μια συναρπαστική περιπέτεια, τόσο ξεκαρδιστική όσο και συγκινητική. Τελικά, για να βρει τη Μάργκο, ο Κουέντιν πρέπει να καταλάβει τι σημαίνει αληθινή φιλία – και αληθινή αγάπη.

Ο Τζον Γκριν σχολιάζει: «Στην πραγματικότητα είναι μια ιστορία για τη φιλία και όλα τα είδη αγάπης, όχι μόνο την ρομαντική αγάπη αλλά και εκείνη ανάμεσα σε φίλους, αλλά και για το πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι οι άλλοι άνθρωποι είναι όσο περίπλοκοι είμαστε κι εμείς. Η ταινία είναι διαφορετική [από τις άλλες δουλειές μου], έχει στοιχεία κωμωδίας και μυστηρίου και ιστορίας αγάπης.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νατ Γουλφ, που πρωταγωνιστεί ως Κουέντιν, τον περιγράφει ως «πολύ εγκεφαλικό και ευαίσθητο, ένα αγόρι που ζει εκ του ασφαλούς, ζει μέσα στις φαντασιώσεις του και όχι στο παρόν. Μέσα όμως από την περιπέτειά του, όλα αμφισβητούνται γιατί είναι τόσο ερωτευμένος με τη Μάργκο που εκείνη έχει γίνει για αυτόν μια ιδέα, περισσότερο, παρά ένας άνθρωπος με σάρκα και οστά. Συμβολίζει όλα όσα δεν έχει, δηλαδή ελευθερία, και αυτό θέλει στην πραγματικότητα.»

Την Μάργκο υποδύεται η Κάρα Ντελεβίν, η οποία δήλωσε: «Πέρασα από δοκιμαστικό για το ρόλο. Είμαι μεγάλη φαν του Τζον Γκριν και ερωτεύτηκα το ρόλο και το βιβλίο. Ο τρόπος με τον οποίο γράφει για τους εφήβους και την διαδικασία της ενηλικίωσης είναι απίστευτος, πολύ αληθινός. Δεν πίστευα ότι θα έπαιρνα τον ρόλο, ήταν ένα όνειρο για μένα.»

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης