Το Athens Tango Week, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ανάδειξη της ποιότητας και της ουσίας του Aργεντίνικου Tango, ξεκινάει για δεύτερη χρονιά από το εργαστήρι χορού DANZARIN με την υποστήριξη της Αργεντίνικης Πρεσβείας.

Eφέτος, το φεστιβάλ ανοίγει με μία Gran Milonga με ζωντανή μουσική από το αργεντίνικο μουσικό σχήμα «Los Milonguitas» κατευθείαν από το Μπουένος Άιρες, συνεχίζει με εξειδικευμένα σεμινάρια μουσικότητας για μαθητές και χορευτές και κλείνει με την πρωτοποριακή θεατρική – tango παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» του A. Στριντμπεργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μουσικό σχήμα «Los MIlonguitas», έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα κατευθείαν από το Μπουένος Άιρες σε μια απογειωτική βραδιά την Παρασκευή 9 Ιουνίου στο POLIS ART CAFÉ. Επηρεασμένο από τις μεγάλες ορχήστρες της χρυσής εποχής του tango (Di Sarli, D’Arienzo, Calo, Troilo, Pugliese) και παίζοντας κλασικές εκτελέσεις των μεγάλων αυτών ορχηστρών και όχι μόνο, έχει βασικό του σκοπό να γεμίσει την πίστα της milonga από tangueros, που χορεύουν ασταμάτητα τις συνεχόμενες τάντες που ξεσηκώνουν!

Από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου θα δοθούν σεμινάρια μουσικότητας από το σχήμα «Los MIlonguitas» με στόχο την ανακάλυψη και αναγνώριση των μουσικών μας στοιχείων μας και την βιωματική κατανόηση της μουσικής. Πρόκειται για ένα σεμινάριο με οκτώ ενότητες που απευθύνεται σε μαθητές και χορευτές όλων των επιπέδων στο εργαστήρι χορού Danzarin. Τα σεμινάρια είναι θεωρητικά – πρακτικά και παραδίδονται από τους τρεις μουσικούς και την αργεντίνα χορεύτρια Eugenia Arrocio Tangorra.

Το φεστιβάλ θα κλείσει με τη θεατρική – tango παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» του Α. Στριντμπεργκ. Πρόκειται για την παρουσίαση του μαθήματος Tango Project του Θεάτρου των Αλλαγών (Βίλια Χατζοπούλου και Μαρία Καραγεώργου), μία δουλειά που βασίζεται στο πάντρεμα της υποκριτικής με το αργεντίνικο tango και το contact improvisation. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στο Θέατρο Άλφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας, γεμάτη milongas, ζωντανή μουσική, σεμινάρια, χορό και θέατρο. Να τη ζήσουμε με αλήθεια, ουσία και συγκίνηση στη μεγάλη γιορτή του Tango.

POLIS ART CAFE , Πεσμαζόγλου 5

Ώρα: 21:00

Εισιτήριο 15 Ευρώ με κρασί ή μπύρα

Προπώληση εισιτηρίων: Εργαστήρι χορού Danzarin, Θεσσαλονίκης 17 –
Άνω Πετράλωνα
Επικοινωνία: 2114097741, 6937106972, danzarin.art@gmail.com

Σεμινάρια Μουσικότητας από τους «Los Milonguitas»
10 έως 12 Ιουνίου (αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: http://www.danzarin.net/musicality-seminars)
Εργαστήρι Χορού Danzarin, Θεσσαλονίκης 17 – Άνω Πετράλωνα
Δηλώσεις συμμετοχής: 2114097741, 6937106972,
danzarin.art@gmail.com

Θεατρική Tango Παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια»

14 Ιουνίου

Θέατρο ΑΛΦΑ Πατησίων 37 και Στουρνάρη

Εισιτήριο: 5 Ευρώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης