Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει. Τις απαντήσεις τις επιμελείται η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr.

Τι μπορώ να κάνω για να κλείσει μία πληγή στον χαλινό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άρης: Καλησπέρα γιατρέ. Εδώ και μιάμιση βδομάδα έχει ανοίξει στο κάτω μέρος του πέους μου (στον χαλινό δηλαδή) μια μικρή πληγή (πιθανολογώ πως το έπαθα κατά την σεξουαλική επαφή με την κοπέλα μου) η οποία στις αρχές με έτσουζε, δηλαδή δεν μπορούσα να κατεβάσω το πετσάκι προς τα κάτω με άνεση. Έτσι πήρα την πρωτοβουλία και ξεκίνησα πριν από λίγες μέρες να βάζω τοπικά μπεταντίν στη πληγή, τρεις με πέντε φορές την ημέρα. Πρώτον δεν ξέρω αν έπραξα σωστά (δεν είδα σπουδαία αποτελέσματα), δεύτερον τι μπορώ να κάνω ώστε η πληγή να κλείσει (διότι και παλαιότερα το είχα ξανά πάθει αλλά η πληγή μετά από τρεις τέσσερις μέρες το πολύ έκλεινε μόνη της) Ίσως κάποια κρέμα ή έστω κάτι τέτοιο; Επίσης πρέπει να ξέρετε ότι ούτε φίμωση έχω ούτε κοντό χαλινό… Τέλος, η πληγή πλέον με πονάει μόνο κατά την σεξουαλική επαφή… Ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατρέ..!

Αγαπητέ,

Θα κλείσει αλλά θα δημιουργήσει κακή επούλωση και ουλή. Συνήθως η σύσταση μετά από τραυματισμό είναι πλήρη διατομή του χαλινού συνδέσμου ώστε να μην ξανασυμβεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης